MAAK NIEUWEGEIN SCHONER

We hebben hulp nodig. Van jou! Want als we niet uitkijken ligt straks heel Nieuwegein onder een berg zwerfafval. Wat is nou zwerfafval? Dat is rommel of troep zoals bijvoorbeeld vieze blikjes, tasjes, zakjes, verpakkingen, dopjes, clipjes, rietjes, sigaretten die worden weggegooid en op straat blijven liggen. Zwerfafval vindt niemand tof. Plastic, metaal en glas is niet alleen slecht voor mensen en dieren, maar ook voor onze aarde!  Als iedereen in Nieuwegein daarmee begint en afval gewoon netjes weggooit, is er ook geen vuil op straat! Jij wilt toch ook spelen en sporten op een schoon schoolplein, speeltuin, sportveld of park? Hoe zorgen we ervoor dat heel Nieuwegein mee helpt? Wij hebben een idee!

VERZIN DE ALLERSCHOONSTE MASCOTTE!

Het schoonhouden van Nieuwegein lukt niet alleen. Natuurlijk helpt het als we hulp krijgen van een mascotte (een mascotte is een hele grote pop waar een mens in past. Een groot pak dus) …. het probleem is alleen: we hebben nog geen mascotte. Wil jij hem helpen te maken?

Wat doet een mascotte precies? Een mascotte helpt bij het vertellen wat er moet gebeuren en vraagt iedereen om mee te helpen.

Maak een tekening of een knutselwerk van jouw allerschoonste mascotte
Ben jij tussen de 5 en 12 jaar? Help ons dan met een supergaaf ontwerp dat ook echt wordt gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld een dier zijn, een tekenfiguur, een voorwerp of een superheld. Kijk maar eens bij de voorbeelden. Je mag hem dus ook zelf een naam geven.

Deelnemen en prijzen

Inzenden van jouw eigen ontwerp kan tot 12 januari 2020. Daarna kiest een echte jury de beste 3 ontwerpen uit en kan heel Nieuwegein gaan stemmen. De hoofdprijs is een trip naar de Efeteling met het hele gezin en nog veel meer leuks. Maar het gaafste is dat jouw mascotte levensecht wordt gemaakt en de burgemeester jou persoonlijk feliciteert als winnaar.

Waar moet je aan denken als je begint?

Jouw mascotte…

  • heeft een leuke naam, die niemand meer vergeet
  • heeft een hele slimme oplossing of gereedschap om zwerfafval op te ruimen
  • is blij en positief, want alleen dan gaat het lukken
  • is stoer, want mascottes kunnen heel hard werken
  • heeft in ieder geval iets groens op of aan, want dat is de kleur van de natuur
  • is niet perse de beste tekening, maar het leukste idee
  • moet maakbaar zijn in het echt.

Stuur vóór zaterdag 12 januari 2020 de foto van jouw ontwerp op via de website www.deschonestad.nl/nieuwegein. Onze jury kiest drie winnaars. Deze drie ontwerpen worden in januari, midden in het centrum, opgehangen en dan mag heel Nieuwegein stemmen. In februari wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. En vanaf april kun je jouw mascotte gewoon in het echt tegenkomen. Gaaf toch?

Ja! Ik doe mee!

OVER JOUW MASCOTTE