DE SCHOONSTE MASCOTTE VAN NIEUWEGEIN

Begin dit jaar werden 3.000 kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar van basisscholen in Nieuwegein uitgedaagd om een mascotte tegen zwerfafval te bedenken en te ontwerpen.

Via deze website ontvingen wij vele mooie, grappige en handige mascotteontwerpen. Onze jury koos vervolgens drie finalisten die in juni hun ontwerp presenteerden aan de stad. “We zijn onder de indruk van hun betrokkenheid. Ondanks hun leeftijd begrijpen zij de noodzaak dit met elkaar aan te pakken.” Als iedereen in Nieuwegein afval gewoon netjes weg gooit, is er ook geen vuil op straat! Jij wilt toch ook spelen en sporten op een schoon schoolplein, speeltuin, sportveld of park?

De ontwerpen van onze drie finalisten vind je op deze website. Tot en met de sluitingsdatum op woensdag 15 juli j.l. werd er vervolgens massaal gestemd. Heel Nieuwegein mocht meebeslissen. En we kunnen alvast verklappen dat het een spannende race was. Helaas kun je nu niet meer stemmen.

Ben je benieuwd naar de uitslag? Houd dan het nieuws en deze website in de gaten. Na de zomer wordt de winnaar bekend gemaakt!!

ER IS GESTEMD! 

Na deze zomer wordt de winnaar van de ontwerpwedstrijd bekend gemaakt. De hoofdprijs is een trip naar de Efteling met het hele gezin. Maar het tofste is natuurlijk dat de mascotte levensecht wordt gemaakt. Na deze zomer kun je de winnende mascotte gewoon in het echt tegenkomen. Gaaf toch?

Stemmen kon tot 15 juli 2020. Je stad schoonhouden kan elke dag.

Helaas, je kunt niet meer stemmen.

2020/07/14 23:59:59

De drie finalisten zijn:

Prullie de prullenbak

Ontwerper: Stacy
Leeftijd: 10 jaar
School: De Vroonestein

Lees hier meer over het ontwerp van Stacy

Lia Groen

Ontwerper: Noëlle
Leeftijd: 8 jaar
School: De Toonladder Galecop

Lees hier meer over het ontwerp van Noelle

The Green Man

Ontwerpers: Liza & Jesse
Leeftijd: 10 jaar
School: Lucas Galecop

Lees hier meer over het ontwerp van Liza & Jesse