NOËLLE

WIE BEN JIJ?
Ik heet Noëlle, ik ben acht jaar en ik zit in groep vier van De Toonladder Galecop. Ik zit op turnen en ik ben heel sterk in mijn armen.

VERTEL EENS IETS OVER JE MASCOTTE?
Mijn mascotte heet Lia Groen. Ze is heel mooi en houdt van schoonmaken. Met haar groen en paarse jurk met meerdere bezems maakt zij ook schoon als ze bezig is met andere dingen. De jurk heeft heel veel vakjes om alle soorten afval in te stoppen en een hele lange sleep die ook werkt als bezem.

HOE KWAM JE OP HET IDEE?
Ik wilde een soort prinses maken die niet alleen knap is, maar ook zelf opruimt. Lia vind ik een hele mooie naam. Groen heet ze omdat ze voor de natuur zorgt.

WAAROM HEB JE MEEGEDAAN?
In de klas kregen we van de juffen een opdracht mee naar huis. Ik weet niet of iedereen heeft meegedaan, maar ik wilde wel graag meedoen. We hebben wel eens een film gekeken op school over zwerfafval en we hebben een keer afval geprikt.

MIJN BOODSCHAP:

WE MOETEN NADENKEN EN SAMEN DE STAD SCHOONHOUDEN!

ZIE JIJ VEEL AFVAL LIGGEN?
Best wel vaak. Op het speelpleintje soms, maar vaak op het schoolplein. Ik heb wel eens snoepzakjes en plastic rietjes gevonden. Dat vind ik niet leuk en als ik het zie, zeg ik het ook tegen de juf.  

WAT ZOU JE DOEN ALS EEN VRIENDIN IETS OP STRAAT GOOIT?
Ik zou het oppakken en weggooien of tegen haar zeggen dat ze dat niet moet doen.   

WAT GA JIJ DOEN OM ZOVEEL MOGELIJK STEMMEN TE WINNEN?
Ik ga heel veel mensen vertellen dat ik meedoe: de juffen en de andere kinderen op turnen en natuurlijk alle familie.

WAAR ZOU JIJ LIA GROEN DEZE ZOMER GRAAG IN ACTIE ZIEN?
In het winkelcentrum en op de markt, want daar zijn heel veel kraampjes en ook veel afval.  

WAT KUNNEN WE DOEN OM NIEUWEGEIN SCHOON TE HOUDEN?
Eigenlijk is er geen goede reden om afval op straat te gooien. Als dieren dat eten stikken ze of gaan ze dood. En het waait ook allemaal de zee in. Gooi je afval dus niet op straat, maar in de vuilnisbak en als er toch afval ligt, dan kunnen we het samen opruimen. Want Nieuwegein schoonhouden kun je niet alleen.